Biografie

Mijn naam is Chris van den Heuvel, ben geboren op 31 december 1968 en woonachtig in Oldenzaal. Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede en Amsterdam op Piano en Bastuba. Mijn functie was 18 jaar lang pianist en tubaist bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” te Assen. Tevens ben ik jarenlang muzikaal leider geweest van de BigBand die onderdeel van de Landmacht was. Door deze baan heb ik vele concerten gegeven en opnames gemaakt. Ook heb ik artiesten mogen begeleiden waaronder Trijntje Oosterhuis, Karin Bloemen, Do, Petra Berger, Jan Vayne en Guus Meeuwis. Naast mijn baan ben ik ook werkzaam bij verschillende muzikale concepten waaronder Dokter & de Heer, daardoor kom ik met veel talenten in aanraking. Ook ben ik 25 jaar lang muzikaal leider geweest van verschillende blaaskapellen en orkesten en tevens werk ik als jurylid voor de KNFM afdeling blaasmuziek. De laatste 22 jaar ben ik muzikaal leider, arrangeur en organisator van de gala-avonden voor de Kadolstermennekes in Oldenzaal.

Door mijn functie als docent bij diverse muziekscholen in Overijssel en Gelderland heb ik veel ervaring opgedaan. Ook geef ik meerdere workshops voor koperblazers, zowel in Nederland als in Duitsland met muzikanten uit beroeps symfonie orkesten. 

Visie


“Chris van den Heuvel” is bedoeld om mensen in hun eigen huis les te geven. Voor gezinnen met kinderen geeft dit minder stress, de kinderen hoeven de deur niet uit en ze krijgen les in hun vertrouwde omgeving. De volwassene gaat niet meer naar een muziekschool maar heeft nog steeds het gevoel om datgene te doen waar hij zo naar verlangt, “muziek maken”.

Muziek maken, bezig zijn met muziek is een heerlijke ontspanning. Ik zal altijd naar de wens van de leerling luisteren, in overleg komen we verder. “Genieten van muziek verrijkt de geest om te leven”